måndag, april 28, 2008

Djupt och nyttigt inom bostad på SF och nyhetssajter

Svensk Fastighetsförmedling (SF) fick i Internetworlds marsnummer utmärkelse som bästa mäklarsajten (med 9 stjärnor). Kolla t.ex. det här objektet i Gnesta. I högespalt finns två nyttiga och intressanta funktioner klickbara: närmaste förskolor och demografin i området. I vänsterspalt finns länk till prisnivåer i området och servicefunktioner som t.ex. att sprida objektet i vänkrets på FaceBook. Tänk en stund på ytterligare info av intresse som kan göras tillgänglig: kollektivtrafik, dagisköer, medelbetyg, brotssdrabbade området, trafikolyckstatistik, byggtilltsånd, lediga tomter etc. Inom kort räknar jag med att en stor regional nyhetssajt kommer med en liknande funktion. Håll ögonen öppna.
Förresten, här kommer övriga mäklare som betygsattes:

fredag, april 11, 2008

Tidbits

Några slumpvis urvalda tips:
  • Västerås "skönaste helgspan" från VLT. Webb-tv blev webbsajt som blir tidning. Chefredaktören Elisabeth Bäck har en poppis blogg på sajten. Läs t.ex. inlägg om den första annonssäljaren, för spansajten faktiskt, som rapporterar direkt till Elisabeth.
  • Correns intressanta prissnurra för potentiella annonsörer. Corren har lanserat ett community under domänen Vissel. Läs mer om speciellt Correns äventyr på Citygate Forum -bloggen. Tack Jörgen för intressanta inlägg.
  • PÅ UNT finns numera specifikt innehåll för barn bara på webben (och inte längre i tidningen alltså) genom Pixel. Kaktus finns för tonåringar sedan en längre tid. Nyligen lanserades stadsundersajten och tidningen City. Untfredag vänder sig mot en yngre målgrupp (den mellan kaktus och de för city). UNT är en av de sajter där mest händer just nu - så håll ögonen öppna mot Uppsala.
  • I Eskilstuna gör EKs webbstudio en snygg lokal nöjessajt i 016. EKs sajt har intressant statistik med ovanligt många unika per vecka på Kialistan.
  • NA har kraftig ökning i antal klippvisningar den senaste tiden.
  • NT har ökande besökssiffror. Vad jag förstår är det speciellt den nya webbchefen som jagat upp besökstalen genom bland annat avdelningar om vimmel, blåljus (även ett tv-program i 24nt), fiske, trädgård, och djurparken kolmården.

I dagarna genomförde vi, för sjätte året i rad, konferensen Citygate Forum på Nalen i Stockholm. Temat är avgörande insikter om unga lokala medier. Det finns att berätta från konferensen. Snart läggs video på det mesta ut på Citygates sajt. Jardenberg sände live på Bambuser en stund.



söndag, april 06, 2008

"Klarar svensk press att ta betalt för nätet"

När SR P1s program Publicerat äntligen gör ett avsnitt om nätet blir rubriken "Klarar svensk press att ta betalt för nätet". Journalistiken ångar liksom på och vi andra runt omkring skall fixa matchen. Hör hur jag, Lennart Mattisson från na.se och Anna Lindgren från svd.se försöker tala om helheten.