torsdag, oktober 21, 2004

Webben som tillväxtmotor för dagspressens rubrikmarknader

På Citygate tror vi oss ha hittat en tillväxtmotor för dagspressens rubrikmarknader: nämligen webben. Lokus onlinebokning finns installerad på allt fler tidningar. Se t.ex erbjudanden att annonser för 29 kronor och 99 kronor på www.corren.se och www.na.se (båda med onlinebokning sedan början på september). Effekten kommer omedelbart. Bilder på bilar och prylar i privatannonser i tidningen och på webben och mer detaljer om objekten på webben. Besökarna har snabbt tagit till sig tekniken. På Corren är redan 60% av privata motorannonser onlinebokade. På flera tidningar växer åter volymen på privatbokningar.
Möjligheterna med att driva tidningsannonsering via onlinebokning är stora. Mer om detta följer! Inom kort kommer vi att implementera samma typ av bokning för tidning och webb även för grattisannonser, dagens ros, föreningsannonser, nyfödda med mera. Webbbokning innebär högre servicegrad för konsumenter, lägre kostnad för tidningen och bättre innehåll. En klassisk win-win-win.
Där utöver har vi affärsutvecklingsmöjligheterna av rubrikmarknaderna på webben. På Citygate både produktutvecklar och överväger vi flera nya affärsområden inom t.ex. plats- och privatannonsering. Ett exempel på möjligheterna är konceptet www.post-newscelebrations.com. Här erbjuder Denver Post och Rocky Mountain News en gemensam webbplats för en total bröllopsupplevelse för både de som var med på festligheterna och för oss som inte var bjudna. Enligt www.classifiedintelligence.com kostar en egen bröllopssajt 99 dollar för ett år varav 75 % går till tidningen och resten till webb-byrån som utvecklat tekniken och konceptet.

Inga kommentarer: