onsdag, mars 12, 2008

Nyheter på nyhetssajter landet runt

Här nedan några nyheter på lokala nyhetssajter landet runt:
  • Norrbottens största nyhetssajt NSD har numera både det ena och det andra t.ex. mobila tjänster (via Citygates gemensamma nummer) och ToppJobb (länkar till Lokus platsannonser i högerspalt). Sedan en tid ingår NSD i NT-koncernen. Konkurenten Kuriren i Luleå, som också ingår i NT-koncernen, har Testfakta som nyhet med intressanta tester (ligger i "andra skärm" på min 12-tummare). Hittade en perfekt test till hustrun som vill köpa en "tung" kamera.
  • Norrlands största nyhetssajt VK har en ny mobilsajt med sponsor. Går att öppna i PC-webbläsare från Opera.
  • ÖP har hängt på Norrans goda erfarenheter kring Resor och kör stora pluggar på premium annonsplats för sin reseavdelning.
  • Norran har övergått til Escenic's publiceringsystem. Bra fart på bannerförsäljningen i Skellefteå ser man.
  • För Gävlesajterna GD och Arbetarbladet väntar vi med nyfikenhet på introduktionen av en nytt publiceringssystem bland lokala nyhetssajter - nämligen det från Polopoly. Det finns måmga andra lokala nyhetssajter i startgroparna med Polopoly. T.ex. Hälsingetidningarna som så länge kör Sydsvenskans auktionskoncept under namnet Fynda Nytt.

Annat pickar på min uppmärksamhet så jag stannar norr om Dalälven även i detta inlägg. Återkommer. Det finns mycket som sker även i södra delen av landet.

Kommentar: Den här artikel är rättad efter ett påpekande från VK.ses publisher Ingvar Näslund. Nsd.se är Norbottens största nyhetssajt - inte Norrlands största nyhetssajt - den beteckningar har vk.se. Som ett straff från Ingvar föll en AC Adapter ner från en hylla och krossade min skärm alldeles nyss. En stor spricka går rakt över skärmen....men det går ändå.

Inga kommentarer: