måndag, september 29, 2008

Landet runt på webben

Det var länge sedan jag gjorde en landet runt på webben. Alldeles för länge sedan. Här kommer några nedslag:
  • Kuriren och NSD tycks ha bra tryck på bannerförsäljningen. Den 16 oktober startar 24 Norbotten sina sändningar i bland annat Luleå, Boden och Piteå. Lokal-tv i några av europas största kommuner.
  • Norran har ett intressant kompakt format på min skärm. Sajten har några kategorier som man inte är van att se på den här typen av sajt. Jag tänker på Hem och fritid och Älgjakten som är aktuell just nu.
  • VK fortsätter i en klass för sig. Besöksfrekvensen om 5 besök per vecka är det INGEN som slår vad jag kan se bland nyhetssajterna - inklusive de nationella aktörerna. Antalet sidvisningar är också fantastiskt högt. VKs bränsle är nyheter och det brinner alltså riktigt bra. Studera speciellt deras utmärkta lokalavdelningar som t.ex. denna för Sorsele (Sorsele har ca. 3 000 invånare). VK är också pilot för Citygates ekonomipaket som består av ett antal partnerskap. På VK Jobb & Pengar hittar man egenmaterial och innehåll från partners som Privata Affärer, DinTeknik, Testfakta, Pricerunner och Morningstar. Finansvärlden gungar dessa dagar - men privatekonomin måste ju fortsätta. I den här artikeln finns förresten ett revolutionerande nytt annonsformat - klicka på produkbnamnet i texten så får du se? Svenska Aitellu står för tekniken i samarbete med svenska Pricerunner.
  • Sedan kommer vi söderut och då följer ett stort antal orter med sajter som väntar på uppdatering till publiceringsystemet Polopoly. Några som redan har lanserats är GD, Arbetarbladet, Dagbladet och Lidingö Tidning.
  • UNT drunknar i privatannonser tack vare en framgångsrik kampanj som har gjort att Uppsala län har skjutit i höjden i Lokus anonnsvolym. Grattis UNT! Den 1:a september organiserade UNT om sig och integrerade webben i övriga linjeorganisationer. Webbchefen Carl-Åke Eriksson blev redaktionschef och webbchef samtidigt.
  • I Östergötland har en revolution skett. NT och Corren finns numera under samma tak. Än så länge ser man inga stora förändringar. Men den 15 oktober startar lokal-tv även i Linköping i form av 24Corren.
  • DT och SN har varit piloter för Citygates nya tjänst Företagsguiden. Den ser ut så här på SN och så här på DT. Koncepten skiljer sig även produkten är densamma. Fler guider är på gång.

Jag stannar här och återkommer med landets södra delar.
Inga kommentarer: