fredag, februari 06, 2009

Nya sajter

Många mediehus är engagerade i stora projekt för att byta publiceringsplattform (CMS - Content Management Systems). Många byter till svenska Popopoly som numera ingår i Atex. Andra har norska Escenic. Några koncerner har egenutvecklade system. DI arbetar med att föra över sin site i Drupal - en open source plattform. Vissa använder Wordpress - ett lågkostnadsalternativ med hög ribba. Här kommer några nya sajter:
  • Häromdagen kom nya www.nlt.se (Nya Lidköpings Tidning) på Polopoly. Nyligen lanserades på samma plattform www.mvt.se (Motala Tidning) och www.karlskoga-kuriren.se (min gamla hemstad - konkurrenten Karlskoga Tidning har en undersida på www.nwt.se som kör Escenic). Andra syskonsajter och kusinsajter i Stampen/mkt-nätverket som rullar opå nya plattformen är www.lt.nu (Lidingö Tidning), www.tabydanderyd.se, www.nhp.se (Nynäshamnsposten), www.vallentunasteget.se, www.lt.se (Länstidningen Södertälje). I koncernen Mittmedia har flera sajter också gått över till samma leverantör. Tidigare har jag hävdat att även
    www.norrteljetidning.se har gåt över till Polopoly. Men det var fel. Tack Patrik Hedman på Promedia för att du har påpekat detta. Senare i år är det enklare för då bör alla sajter inom Stanmpen-sfären vara klara med konverteringen.
  • Häromdagen lanserades Allers site www.femina.se på Wordpress. Den tycks för övrigt ha samma mallar som www.chic.se - en annan Allers-sajt baserad på Wordpress.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad menar du med att wordpress har en hög ribba? Det är väl tvärtom det snabbaste och lättaste att komma igång med?

Pelle sa...

Håller med Jardenberg - Wordpress har definitivt ingen hög ribba - den har en lägre ribba än ex. Drupal vilket beror på att Wordpress är ett väldigt enkelt, om än kraftfullt, system såväl tekniskt som användarmässigt.