tisdag, mars 02, 2010

Nytt sätt att köpa journalistik

Annons, prenumeration eller pay-as-you-go är tre intäktsmodeller som medier jobbar med på nätet. Pay-as-you go kräver smidiga betalsätt.
Sedan många år har vi på Citygate byggt upp en verksamhet som tar betalt på nätet. Det handlar om privatannonser som betalas på nätet via bankkort. betalsamtal, eller bank direkt genom vår betalpartner Payex. Beloppen är allt från 10 kr upp till flera hundra.
Då och då överväger vi att byta till en annan leverantör - tex till DIBS, men hitills har vi bestämt oss för att ligga kvar hos Payex. Skälen är huvudsakligen två. Dels handlar det om tillräckligt låg kostnad (d.v.s. pris/prestanda jämfört mot alternativkostnaden som man får om man väljer annan leverantör) och dels handlar det om möjlighet till smidiga mikrobetalningar. Payex "elektroniska plånbok" har varit en lovande möjlighet sedan starten men har inte förverkligats. Jan Hellin, chefredaktör på Aftonbladet menar att nu är det dags i det här blogginlägget. Minsta möjliga transaktionskostnad med Payexkonto skall vara kring 50-60 öre om jag är rätt informerad. Story to be continued.
Inga kommentarer: