måndag, april 12, 2010

IPad closed?

Inför Citygate Forum (som äger rum imorgon och på onsdag på Nalen i Stockholm med 140 deltagare) har vi skaffat en Apple iPad. När Christoffer, webbutvecklare på vk.se som redan är på plats här i Stockholm, tittade över sin sajt i iPaden upptäcker han främmande annonser i toppen på sajten (se skärmdump här intill). Den aktör som man måste misstänka för att ha lagt in dessa främmande annonser är Apple.
Det känns som "SurfOpen" 2007 igen. Då var det Telia. Då startade publicistleden ett motinitiativ genom en blockering. Är det dags igen? Tråkigt, i så fall, att detta skall drabba en spännande apparat som iPad.

4 kommentarer:

Johan Ejermark sa...

Jag skulle med största sannolikhet säga att det är wi-fi leverantören som tryckt in dom annonserna. Händer nästan alltid när man ansluter mot trådlösa betalnät eller öppna kommersiella nät. Testa att gå online på samma nät med en vanlig dator och se.

berinder sa...

Den här kommentaren kom på twitter angående detta http://twitter.com/johaneje/statuses/12092630195

Jag tycker det låter rimligt, vilken uppkoppling låg ipaden på?

Jardenberg sa...

Det låter minst sagt otroligt, i synnerhet som jag inte sett något om det här på annat håll. Har ni bekräftat det? Det finns ju gott om script i botten på sidan , det är väl inte alls otänkbart att något av dem hittade på något.

Jag har testat ett par gånger nu, och ser iaf ingen annons.

Var det något annat som ställde till det är kanske en uppdatering på sin plats?

Niklas Jonason sa...

Skärmdumparna är tagna medan vi var uppkopplade på det interna trådlösa nätverket på vårt kontor i Stockholm city.
Min tes, i brist på andra idéer, är fortsatt att annonsen var en test från Apple.
Vi har inte kunnat återskapa annonserna. Mannen som upptäckte saken var Christoffer Larsson, webbutvecklare på VK, som var på besök hos oss på Citygate.