torsdag, oktober 01, 2020

En ny epok och en fot i den gamla

 Det var en tid sedan jag formulerade mig här. Jag skulle kunna säga att det var en tid sedan jag "bloggade" men det känns som ett omodernt uttryck. Det har gått fyra år sedan det senaste inlägget 2016. Nu skriver vi 2020. Temat är detsamma: nyhetsmedier. Men perspektivet är så annorlunda. 

Grundidén för de nyhetsmedier som vi jobbar för på Citygate står kvar: oberoende journalistik med stöd av grundlagar och offentlighetsprincip. Sättet att göra detta möjligt är i ständig förändring. I sekler och decennier var den ändå densamma och baserad på en tryckt tidning. Idag känns det som att vi bara har några steg kvar för att kunna blicka tillbaka på den tiden samtidigt som papperstidningen blir kvar i mixen. 

En snabb titt runt på tidningssajter och nyhets-appar ger oss de senaste aktuella ingredienserna i strategin att förmedla nyheter:

  • bra innehåll är inte gratis
  • fokus på innehåll som gör skillnad
  • lägre frekvens av banner-annonser
  • snabb och rapp teknik och ren avskalad grafik
Samtidigt förblir en del detsamma. Köp&Sälj-annonser finns i tryckt tidning och på nätet. Likaså fira-annonser. Läsarna har hittat till dödsannonser på nätet. Platsannonsörerna behöver spräcka traditionella ramar. För bilhandlare och mäklare är Internet vardag. För små och medelstora bolag kan Internet både vara förutsättning och främmande. Det beror på bransch och verksamhet. Och så kommer en epidemi på det som påverkar de flesta affärsverksamheter, lokala som globala.

Våra annonstjänster följer med i tiden, det må vara 2016 eller 2020.


Inga kommentarer: