tisdag, maj 01, 2007

Hänvisad till mobilen

Skippade att demonstrera idag och vandrade istället en etapp till Paradiset - alltså en etapp av Sörmlandsleden från Handens pendelstation till gården Paradiset i södra Stockholmsområdet. När vi kom fram till Paradiset handlade det om hur vi skulle komma hem igen. Jag testade mobilen:
Kunde vi gå till Huddinge pendelstation? Eniros kartfunktion gick att använda men det var hopplöst att bedömma avstånden. Mycket scrollande för att zomma och för röra sig runt i gränssnittet. Hitta har ett mer rudimentärt gränssnitt - snabbare än Eniro- men inte lika noggrannt. Inte Hitta var till någon stor hjälp.
SLs mobilsajt däremot är effektiv och användbar. Hela resan från Paradiset till Stora Essingen klar på två klick. Bra SL.
Nu hade vi en timma och 20 minuter till bussen. Tid att kolla andra mobilsajter:
- mobil.dn.se har fått priser. Men här hittade jag en dubblerad rubrik ("Säl på oväntat besök vid Slussen"*2) och en gammal nyhet med videoinslag ("Dagens dom blev en seger för Folkpartiet" - det var ju flera dar sen!).
- Expressen har en bildintensiv mobilsajt. Snygg. Hårt prioriterad. Här finns Nyheter, Sport, Nöje och.....Lokalt från 10 orter: Umeå, Norrköping....! Klickar på Umeå och får en sida med några Umeånyheter - däremot ingen identifikator att jag har hamnat på Umeåsidan. Alternativet i Umeå - VKs mobilsajt har Senaste Nytt och Sport och en rubrik som beskriver några mobila pushtjänster. Här saknas bilder och design jämrfört med Expressen.
- Aftonbladet har ryckt upp sin mobilsajt (3g-versionen) betydligt. Video kostar 3 kr att titta på. Video finns förresten på de flesta sajter - sparsamt iofs. Text i bild är ett enkelt designelement på Aftonbladet.
Ladda ned Opera så kan du se själv. Eller så kanske du tillhör dom som faktiskt använder mobilsajter?

Inga kommentarer: