lördag, maj 26, 2007

Publiksiffror för Mobilsajten

Hur många tittar egentligen på mobilsajter? Data vi samlat inom Citygate ser ut så här:
- Aftonbladet har motsvarande ca. 6% av antalet besök på aftonbladet.se som besök på sin mobilportal för 3G.
- Några lokala utgivares mobilsajter har motsvarande kring 1% av webbsajtens trafik på mobilsajten. Till skillnad från aftonbladet, expressen och dn som har andra eller tredje gnerationens mobilsajter så har de flesta lokala nyhetsmedier första generationens mobilsajt.
- 16% av befolkningen använder mobilt Internet. 8% läser nyheter i mobilen. Källa: Olle Findahl på www.wii.se.
- Enligt Nordikom surfar 9% av svenska befolkningen 25-29 år med mobiltelefon minst en gång per vecka. 6% av hela befolkningen. 24% av "early adopters". Samma tal för de som läser "tidningsnyheter" i mobilen är 4% av hela befolkningen och 5% av 25-29 år.
- Enligt Dagspresskollegiets undersökning förra året bland Göteborgsakademiker så har 20% av dessa män mobiltelefon med 3G och 14% av kvinnorna. En till två procent tittar på nyheter i mobilen minst fem dagar i veckan. 9% av Göteborgs akademikerna surfar med mobiltelefon minst en gång per vecka. Samma tal för de Göteborgsakademiker som läser "tidningsnyheter" i mobilen är 6%. På frågan "om mobiltelefonen är ett bra sätt få dagliga nyheter" så ligger bedömningen på kring strax under 2 där 1 stämmer inte alls och 10 är stämmer helt. Humanister svarar mer mot 1 och tekniker mer mot 2. Konsumenterna gillar alltså egentligen inte mobilen som nyhetsmedie!
Jämför mobila webben med där storebror webben var 1997. Internets tid för penetration hos svenskarna (10 år) lär ha varit längre än tv-mediets. Hur blir det med mobilt Internet?

Inga kommentarer: