fredag, juni 15, 2007

TidBits

 • Telnor har startat en tjänst för premium mobiltjänster utan startavgifter och månadsavgifter. Startar du en premie-SMS tjänst får du behålla 66,6% efter moms. Tjänsten liknar andra som t.ex. den här.
 • Sedan några veckor listas inte annonspaketet TidningsNätet (som Citygate nyligen sålde tillsammans med bolaget Internetsäljarna till Land & Rike och Stormarknadspress) på KIA-listan. Det käns tråkgt att inte kunna hålla koll på trafiktillväxten. Orsaken är att cookie-mätningarna måste anpassas. Faktum var att TidningsNätet har haft större tillväxt än de flesta andra nätverk de senaste åren.
 • I övrigt på KIA-listan för förra veckan:
  - VLT stiger som en raket och går förbi NA. Jag gissar att den intensifierade nyhetsbevakningen är huvudskälet. Jag vet också att deras span-tv har ovanligt mycket klippvisningar.
  - Flera sajter som har slutat att använda sökordsoptimerade arkivsidor sjunker i antalet mätta webbläsare (t.ex. UNT och DD).
  - NT har en ny sajt sedan någon månad. Trafiken sjönk först men har nu återhämtat sig något. Användarna lär tycka att sajten har blivit för tung. NT har ovanligt hög sidfrekvens med 5 visade sidor per besök. Snittet ligger på 3 i TidningNätet. NSD har faktiskt 6. Några har 4 som HD och VK.
  - Allmänt gäller lågsäsong för nätet just nu. De flesta sajter går ned kraftigt i trafik. Inte så konstigt. Det har ju varit högsommar redan i juni. Några som har ökat är Golf.se, Alltomstockholm.se, Nattstad.se, vlt.se (!), PCforalla.se, Snuttis.se, Piteå-tidningen, Nightlife.se, Marathon.se,
 • NA driver tre spännande lokala projekt i flera kanaler:
  - Stoppa Snurren - en dokusåpa om vardagsstress. Det som gör folk mest stressade är jobbet och ekonomin.
  - I Inspark kan man följa ÖSK i Allsvenskan. Här finns webb-tv inslag från matcher och noggrann uppföljning av alla aspekter av lagets framfart.
  - Ung 07 med ungdomsenkäter om bland annat stil, könsroller och framtiden.
 • Vi har högsäsongen för stundentbaler precis bakom oss. Tidningssajter hänger på: NT har massor av bildspel med omröstning och Corren säljer en DVD med bal-material.

1 kommentar:

SMS tjänster sa...

Riktigt grymt med en ny konkurrent på premium sidan. MOsms är ju bra, men det kan vara nyttigt med lite konkurrens.