onsdag, juni 06, 2007

Tidbits

 • Allthingsdigital.com arrangerar just nu konferensen D5 i Kalifornien. Här finns en del intressanta videoinslag med bland annat Jobs och Gates (samtidigt), Shmidt (Google) och Chen/Hurley (Youtube).
 • Följ WANs jättekonferens i Sydafrika här. Nästa år blir det i Göteborg med TU och GP som värdar.
 • HD testar gratisannonser utan print. Spännande! Jämför gärna med övriga gratissajter. Catweb har en bra lista. Vi har liknande planer i vår testkvarn. Lokus utan betalning och utan print. Vi matchar marknadsledaren på nätet på t.ex. Gotland (just nu leder Blocket igen efter ett stort ryck).
 • Pressmedelande från Blocket: Försäljningsvärde på 38 md kr under första kvartalet vilket innebär ökning med 72% jämfört med samma period förra året. Intressant att dom aldrig nämner sin annonsvolym. "Snabbast varukategorier" är "bilbarnsstolar, sommadäck, biljetter, resor och tv-spel".
  Blocket tycks skräddarsy pressmaterial för länstidningarna - och tidningarna tar i regel in materialet (samtidigt som dom nästan aldrig nämner sin egen tjänst Lokus). Ett klipp ur Dagbladet i april tex berättar t.ex. att det har annonserats för 1,1 md kr i Västernorrland på Blocket under årets tre första månader (vilket är fel - det handlar om försäljningsvärde). Snabbast växande kategori i Västernorrland är tjänster. Andra kategorier som växer snabbast är hantverkare, hundvakt och djurskötsel och utbildning. Antalet annonser i tjänstekategorin fördubblas var tredje månad. Störst är bilar, möbler hus/trädgård. Tv-apparater säljs snabbt.
 • Regelbundet gör mäklarnas huvudkontor undersökningar som tycks har för avsikt att understryka nätets styrkor (jämfört med dagspress). Senast var det Skandiamäklarna som informerar om följande:
  - 70% av alla objekt hittar bostadsköparna vi webben.
  - "Antalet tidningsannonser minskar".
  - "Hemnet hade 64,4 miljoner besökare under 2006" (Oj!?).
  - I Sundsvall och Enköping dominerar Internet för att sök bostad. I Stockholms innerstad lär tidningsannonser vara det vanligaste medier för att hitta bostadsannonser.
 • Alltombostad har sålts som konkursbo till Svensk Byggtjänst. Innan konkursen slog Marknadsdomstolen fast att Hemnet förbjuds att misskreditera konkurrenter som Alltombostad, vilket dom tydligen har gjort. Alltombostad har dessutom vertikal sök för bostadsobjekt där man bland annat länkar till Hemnet - det ligger hos Tingsrätten i Stockholm.
 • Ask har nytt gränssnitt. En avskalad variant av Google.

Inga kommentarer: