lördag, oktober 03, 2009

Landet runt

Några tips landet runt:
  • vks utmärkta bloggportal. Bloggarna får mig faktiskt att tänka på Göran Rosenbergs stilistiskt utmärkta krönika i senaste Journalisten "Skribenterna är tidningens själ" och senaste TS-tidningens artikel om Strömstedt-generationen. Jag läste båda i morse. Kan man se VKs blogg och nyhetsorganisationens öppenhet till bidrag från läsare som en håv för att fånga upp skrivar-talanger. Rosenberg skriver att "tidningarna lanserar sig med ständigt nya förpackningar, inte med nya skribenter". Stämmer verkligen det?
  • Norran erbjuder dagens visningar av nya bostadsobjekt på Twitter. Det har flera skrivit om. Men ingen har nämnt att det bygger på ett Lokus-flöde genom Citygate. Nu är det sagt.
    Norran erbjuder under rubriken "Nära" kommuninformation med referens till kommunernas nämnder. Artiklar kopplas till nämnderna och nämndernas protokoll ligger också utlagda. Jag har lite svårt att förstå navigeringen men jag tror tanken är rätt. I veckan hade Citygate besök av MacKenzie Warren som är strateg på en av världens största dagstidningskoncerner Gannett som ser "watchdog" journalism som en av grundpelarna i koncernens strategi. Vad Norran sysslar med här kan väl kallas vakthundsjournalistik - ett komplement till grävande journalistik. Här kan läsarna gräva.
  • ÖPs startsida ligger både motorhandlare och mäklare med Lokusflöden. Första tidningssajten med dagens visningar på startsidan! Se högerspalten efter lite scrollande.
  • Toppjobbs på sajter landet runt är förhållandevis tomma. Ett undantag är unt.se (och ett annat är Corren.se). Just nu ett tiotal ingångar till platsannonser från startsidan. Det söks chaufför, läkare, kvalitetssamordnare, apotekare och maskinförare bland annat. När jag var och besökte UNT nyligen förtsod jag att säljavdelningen var omorganiserad för mer aktivt sälj. Det tycks ge resultat trots konjunkturen. Om konkurrensverket säger ja i veckan som kommer skall UNT integreras i NTM-koncernen.
    Hörde på P1 Medierna i morse att upplandmedierna gemensamt har protesterat hos länspolisen eftersom det nya radiokomsystemet, Rakel, har inneburit att inga polisnyheter når läsare. Länspolischefen ger i en intervju ett katastrofalt intryck av slutenhet. Lyssna på det. Det här borde vi ta upp på Citygate Forum 2010.

Inga kommentarer: